Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/seanbean/public_html/press/DbSql.inc.php on line 11
Sean Bean Online Press Archive • All the Bean news and press articles


film,cultuur28 april 2009

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse acteur Tygo Gernandt speelt een rol in de Britse horrorthriller Black Death. Dat heeft de filmmaatschappij dinsdag gemeld. Eerder werd al bekendgemaakt dat Carice van Houten ook in de film te zien is.

Black Death van regisseur Christopher Smith speelt in de middeleeuwen tijdens een uitbraak van de builenpest. De film vertelt het verhaal van de 'moedige' monnik Osmund en de 'wrede' ridder Ulric in hun zoektocht naar het ene dorp dat van de pest gespaard is gebleven. De monnik stuit daarbij op een duister complot rond een 'necromancer', iemand die doden tot leven kan wekken.

Gernandt en Van Houten zijn te zien naast acteur Sean Bean, die de rol van de monnik voor zijn rekening neemt. Van Houten speelt de rol van de mysterieuze necromancer. De rol van Gernandt is nog niet bekendgemaakt.

De opnames zijn vorige week begonnen. Black Death moet in 2010 in de bioscopen in Nederland te zien zijn.
Trouw.nl