28/4/2009

Het epische zwaarden- en sandalenspektakel ‘Troy’ uit 2004 gaat een vervolg krijgen, getiteld ‘Odysseus’. Dat heeft het Amerikaanse vakblad Variety bekend gemaakt. ‘Troy’ was een verfilming van het oud-Griekse verhaal ‘De Ilias’ van Homerus, en deze klassieke vertelling heeft zoals iedereen weet ook een vervolg in de vorm van ‘De Odyssee’. Hierin worden de beslommeringen van de dappere Odysseus en zijn mannen uiteengezet, die er na de slag bij Troje maar liefst tien jaar over doet om weer thuis te geraken. Onderweg komt hij dan ook nog eens allerlei mythische creaturen tegen zoals de Sirenes en de Cycloop.

De aankondiging van ‘Odysseus’ kan wel eens goed nieuws zijn voor acteur Sean Bean. Deze Brit is vooral bekend van zijn rol als Boromir in een andere epische film vol zwaardgekletter, namelijk ‘Lord of The Rings: The Fellowship of the Ring’, maar Bean nam in ‘Troy’ de rol van Odysseus voor zijn rekening. Theoretisch gezien zou de titelrol van ‘Odysseus’ dan ook naar de 40-jarige Brit moeten gaan. ‘Troy’ werd in 2004 echter mede een grote hit doordat Brad Pitt de hoofdrol van Achilles op zich nam, terwijl Sean Bean een beduidend minder grote naam is. De kans is aanwezig dat filmstudio Warner Bean afdankt voor een grotere ster.

Als regisseur van de film is de Zuid-Afrikaanse regisseur Jonathan Liebesman aangetrokken, wiens voornaamste wapenfeit tot nu toe ‘The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning’ is, een slecht ontvangen prequel uit 2006 van de horrorklassieker uit 1974. Scenariste van ‘Odysseus’ wordt ene Ann Peacock, die voorheen betrokken was als co-scenariste van onder meer de eerste ‘Chronicles of Narnia’ en de romantische film ‘Nights in Rodanthe’.
Liebesman en Peacock hebben vorig jaar samen een horrorthriller getiteld ‘The Killing Room’ gemaakt.

Wanneer de opnames van ‘Odysseus’ van start zullen gaan is nog niet bekend.

Source of this article : Ziggo